Hypnose bij Prikkelbare Darmsyndroom

hypnose . hypnose voor prikkelbare darmsyndroom . hypnotherapie bij pds. hypnotherapie . pds . prikkelbare darmsyndroom . wetenschap . research. natuurlijke behandeling . stress Dec 12, 2022

Zeven redenen om te kiezen voor hypnotherapie als je last hebt van PDS (Prikkelbare Darmsyndroom)

 

  1.  Jij bent in controle

Met hypnotherapie voor PDS ben jij in controle over de behandeling.

Je werkt samen met een therapeut om de verkeerde communicatie tussen je darmen en je brein aan te pakken. Ook krijg je technieken aangereikt die jou helpen de symptomen te beheersen. Dit betekent dat je de behandeling precies kunt aanpassen aan  jouw persoonlijke omstandigheden en wensen.

 

  1.  Het is natuurlijk

Hypnotherapie is een volledig natuurlijke behandeling voor PDS. Het zijn slechts woorden en het voorstellingsvermogen dat wordt gebruikt. Er zijn geen bijwerkingen, en het kan gebruikt worden naast andere behandelingen (zoals medicatie) als dat nodig of wenselijk is.

 

  1.  Het is effectief

Er is een enorme hoeveelheid wetenschappelijk bewijs dat laat zien dat hypnotherapie een effectieve behandeling is voor PDS, en niet alleen dat:

Hypnotherapie heeft bewezen dat het de meest effectieve psychologische aanpak is voor stress gerelateerde PDS.

 

  1.  Het is snel

In tegenstelling tot andere behandelingen voor PDS (zoals medicatie) kan hypnotherapie verlichting van de symptomen geven in betrekkelijk korte tijd.

In de meeste gevallen zal de duur van de behandeling liggen tussen 10 en 12 weken, als kan dat verschillen per persoon.

Verlichting treedt in veel gevallen al op na de eerste sessie.

 

  1.  Het is gemakkelijk

De sessie kunnen via Zoom, comfortabel vanuit je eigen huis, of in mijn praktijk, zodat je kunt kiezen wat voor jou de prettigste of minst tijdrovende optie is.

Voor het resultaat maakt het geen verschil.

 

    6.   Het is voor de lange termijn

De resultaten van behandeling van PDS met hypnotherapie zijn langdurig. Na de sessies is de kans groot dat jouw symptomen niet meer terugkomen.

 

  1.  Het is veilig

Hypnotherapie wordt beschouwd als een veilige behandeling voor PDS met geen bemerkte bijwerkingen.

 

Klik hier om contact op te nemen voor een vrijblijvend gesprek als je wilt weten hoe het werkt en hoe het jou kan helpen met PDS klachten.

 

DISCLAIMER
De teksten in deze blog zijn onderschreven door wetenschappelijk onderzoek en informatie maar zijn géén vervanging voor professioneel medisch advies.
Neem contact op met je arts als je vragen of zorgen hebt op medisch gebied.