Gewichtsbeheersing

Op weg naar een sterker, slanker en fitter lichaam​

Waarschijnlijk heb je al vaker een dieet gevolgd, niet?

Misschien ben je lekker afgevallen, om daarna weer langzaam bij te komen.

En nee, dat komt niet omdat je “zwak” bent, of “jezelf weer hebt laten gaan”.

Er zijn meerdere factoren die een rol spelen.

Wist je dat 85% van de mensen met overgewicht zichzelf een emotie eter noemt?

Je kunt dus lijnen tot je een ons weegt (sorry, flauw grapje!), maar als je niets aan die onderliggende emoties doet, dan zal het niet blijvend zijn.

 

Misschien heb je in het verleden calorieën geteld, koolhydraat- of juist vetarm gegeten. Alleen light producten,  Paleo, Keto, of juist Weightwatchers, of een tijd geleefd op shakes of repen.

 

Elk dieet werkt……..op de korte termijn

Geen dieet werkt …… op de lange termijn.

Elk dieet brengt beperkingen met zich mee. Je “mag” van alles niet, en als je dan uiteindelijk je doel hebt bereikt, snakt je lichaam naar juist die dingen die je al die tijd niet “mocht” eten.

Een ander effect is het jo-jo-en: Je eet eigenlijk te weinig, je lichaam merkt dat en gaat in de spaarstand. Je stofwisseling wordt lager omdat je lichaam eigenlijk in nood is en zo gauw je weer “normaal” eet, je krijgt het koud en hebt weinig energie en je lichaam gaat vet opslaan, omdat het niet weet wanneer weer een volgende “hongersnood” komt.

Je raakt uiteindelijk op een niveau waar je niet meer onder komt, óf je moet nóg minder calorieën eten, je lichaam raakt nog meer in stress en gaat nog meer opslaan. Zo kom je in een vicieuze cirkel en hoor je mensen soms zeggen: “ik word van een glas water nog dik”.

Maar wat dan wél?

Sinds de light cultuur is geïntroduceerd, zijn we met z’n allen alleen maar dikker geworden. Hoe kan dat toch? Daar ligt blijkbaar niet de oplossing. 

Hoe zou het zijn als je straks weer in je skinny jeans, of je favoriete jurkje past?

Zonder dat je honger hoeft te lijden, en terwijl je heerlijk kunt eten en geen calorieën hoeft te tellen?

Als ik jou een manier zou laten zien hoe je op een fijne manier gewicht kunt verliezen, terwijl je fitter wordt en je lichaam sterker en slanker, zonder dat je je hoeft te beperken, zou je dat willen?

Ik kan je helpen.

 

Iedereen is anders. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Geen twee sessies zijn dan ook hetzelfde.

Zullen we vrijblijvend even met elkaar praten, zodat we samen  kunnen kijken wat voor jou de beste weg is naar een slanker en fitter lichaam?

Neem snel contact op!

Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismakings sessie.