Pijnbestrijding met behulp van hypnose technieken

Pijn is een signaal van je lichaam dat er iets mis is:

Als je bijvoorbeeld kiespijn hebt dat weet je dat er een ontsteking zit waarvoor je toch wel even naar de tandarts moet gaan.

Als je je been breekt zal je het wel uit je hoofd laten op dat been te gaan staan: de pijn zorgt ervoor dat je dat lichaamsdeel niet belast zodat de schade niet groter kan worden. Deze pijn is lastig maar wél heel nuttig en dient als bescherming voor jezelf. Het zal ook minder worden naarmate het lichaamsdeel geneest of de kies getrokken wordt.

Maar soms komt het voor dat pijn als het ware blijft “hangen”: de pijn lijkt geen functie meer te hebben maar je blijft het voelen, ook als er geen reden voor lijkt te zijn. Iedereen heeft wel eens gehoord van fantoompijn: de pijn in een lichaamsdeel dat geamputeerd is. Het lijkt er dan op dat je lichaam zich als het ware vergist: het deel wat pijn zou kunnen doen is er niet meer, maar toch voel je het.

Zo hebben ook veel mensen last van lage rugpijn, of van veel hoofdpijn, of andere pijnen zoals bij fibromyalgie. Vaak wordt dat chronische pijn genoemd, of psychosomatisch, en je krijgt te horen dat je er maar mee moet leren leven.

Toch hoeft dat lang niet altijd zo te zijn: hypnosetechnieken kunnen ervoor zorgen dat in veel gevallen de pijn vermindert of zelfs helemaal verdwijnt. Cool, toch?

Wil je hier meer over weten? Neem contact met me op, dan maken we een afspraak voor een vrijblijvend informatief gesprek en kan ik je alles vertellen hierover.

Ik vraag je vóór de sessie wel om een medische verklaring van je arts te regelen: Het moet uitgesloten zijn dat er “iets aan de hand” is. Ik mag je namelijk niet behandelen als ik niet zeker weet dat de pijn die je voelt niet een signaal is van iets dat door een arts behandeld zou moeten worden.

Liefs Annemie

Deel deze blog met anderen:

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
Print